Spotify biedt vanaf vandaag ook in Nederland en België studentenkorting op een Premium-abonnement aan. Hierdoor is het maandelijkse bedrag voor studenten van 9,99 euro naar 4,99 euro per maand gegaan.

De korting moet elk jaar verlengd worden en heeft een maximaal aantal keer om dit te kunnen doen. Dit aantal is drie zodat het uiteindelijk een looptijd van vier jaar heeft, wat in de meeste gevallen de duur van een opleiding is. Of een gebruiker daadwerkelijk student is wordt door de webdienst SheerID gecontroleerd, aan de hand van aanvullende gegevens die je moet invullen.

Bestaande abonnementen
Studenten die al beschikken over een Premium-abonnement, moeten dit abonnement eerst opzeggen en voor een gratis-versie gaan, om daarna opnieuw een Premium-abonnement aan te gaan en gebruik te maken van studentenkorting. Dit laat Spotify webcare via Twitter weten aan @AvieNL.

Premium
Een Premium-abonnement houdt in dat een gebruiker voor een bepaald bedrag per maand onbeperkt, zonder advertenties, offline en met een betere geluidskwaliteit naar muziek kan luisteren.

Andere landen
De korting was in Amerika, Duitsland en Groot-Brittannië al een tijdje beschikbaar, maar is deze woensdag beschikbaar geworden in ruim dertig nieuwe landen.