Eerstejaars aan de Fontys Hogeschool voor Journalistiek in Tilburg onthulden vandaag hun zelfgemaakte tijdschriften. In groepsverband moesten zij een tijdschrift in elkaar zetten over een stad die hun werd toegewezen. De samenwerking ging niet altijd zonder slag of stoot, maar het resultaat mag er zijn. Verspreid door heel de school presenteerden zij hun tijdschriften aan een jury. Het winnende tijdschrift werd beloond met een heerlijke traktatie.

Acht weken hielden de studenten een blog bij en werkten ze aan het tijdschrift. Er waren in totaal veertien groepen verdeeld over verschillende steden in Nederland. De groepen werkten in verkiezingstijd aan de tijdschriften, daarom stond het onderwerp politiek ook centraal. Gisteren presenteerden zij de tijdschriften in de stad zelf, vandaag deden ze dit op het FHJ. De groepen stelden een top-drie samen van hun favoriete tijdschriften. De drie tijdschriften die de meeste punten kregen, werden uiteindelijk beoordeeld door een jury. Uiteindelijk kon er maar een tijdschrift de beste zijn, dit was het tijdschrift over Rotterdam:

Camera: Mayke Westerink
Presentatrice: Esmée Kneppers
Inleidende tekst: Megan van Slooten