Het programma Heel Holland Bakt (HHB) van Omroep MAX gaat vanaf volgend seizoen testen doen met geur-tv. Dit is de eerste keer dat iets dergelijks in Nederland wordt gedaan. Het gaat om een proef waarbij vijftig proefpersonen het thuis mogen uitproberen.

In de show van presentator André van Duin wordt er een wedstrijd gehouden tussen de deelnemers waarbij ze elke aflevering verschillende bakcreaties moeten maken. Zoals de deelnemers steeds ingrediënten toevoegen voegt HHB nu ook een extra smaak toe aan het programma.

De geuren komen door middel van zogenaamde ‘geurkastjes’ in de woonkamer. “In dit kastje zitten patronen met basisingrediënten zoals vanille, karamel, rood fruit en koekdeeg. Door geluidstonen in het nieuwe seizoen van het programma, die niet hoorbaar zijn voor mensen, komen verschillende variaties aan geuren uit het kastje waardoor mensen het thuis ruiken”, zegt Suzanne van Rijnbach van Omroep MAX.