John de Mol heeft besloten om zich rechtstreeks te mengen in de strijd om TMG. Met een overgenomen belang van 18,4 procent lijkt het erop dat investeringsmaatschappij Dasym haar aandelen aan hem heeft verkocht. Dat is duidelijk geworden uit cijfers van de AFM.

De 61-jarige Hagenaar heeft een belang van ruim 18% in het bedrijf verkregen. Uit cijfers van de Autoriteit Financiële Markten blijkt dat investeringsmaatschappij Dasym geen belang meer heeft in TMG. Daaruit is op te maken dat De Mol het belang van Dasym heeft overgenomen. Delta Lloyd, dat ook in de Dasym-groep zat, beschikt nu over 11,2% van TMG, terwijl dat in 2009 nog maar 9,2 procent was.

De strijd om het eigendom van de Telegraaf Media Groep woedt al een tijdje. Grootaandeelhouder VP Exploitatie van de familie Van Puijenbroek en het Belgische Mediahuis zijn van plan een bod uit te brengen op het Nederlandse mediabedrijf. Of het verkrijgen van die 18% door De Mol een overname door de Belgen vergemakkelijkt, is nog niet zeker. Het is echter wel mogelijk, zo vindt ook De Financiële Telegraaf-journalist Rob Goossens. Hij noemt het ‘aannemelijk’ omdat De Mol heeft aangegeven voorstander van een overname door de Belgen te zijn. Een tegenstander van die overname is de oprichter van Dasym, Frank Botman. Hij en De Mol hadden samen al eens geïnvesteerd in TMG, waarbij ze een belang van 20% vertegenwoordigden. Nu lijkt Botman dus uit beeld.

De geïnteresseerden in TMG hebben op dit moment toezeggingen op 55% van de aandelen, zo meldt de Financiële Telegraaf. Een officieel bod op TMG wordt echter pas in maart verwacht.