Een selectie van de leukste en meest gelezen artikelen van de Mediaredactie in 2016!

1. Van misdadiger tot misdaadverslaggever

Met stipt op nummer één staat het artikel van Judith Bouwels. Zij schreef een artikel over Martin Kok waarbij ze zich afvroeg wát hij als misdaadverslaggever nou allemaal meegemaakt heeft en of zijn website ‘vlinderscrime’ daardoor wel geloofwaardig was voor lezers? Was, omdat de ex-crimineel in de nacht van donderdag op vrijdag 9 december 2016 doodgeschoten is voor seksclub Boccaccio in Laren. Een must-read voor iedere misdaad liefhebber.

Van misdadiger tot misdaadverslaggever

2. Lucky TV Sander: “Ik ben soms 16 uur bezig met een 45 seconden video”

Iedereen kent Sanders grappige filmpjes wel van Willy en Max (Willem-Alexander en Maxima). Na het presidentsdebat in Amerika tussen Clinton en Trump, scoorde hij een wereldwijde hit met zijn hilarische video. In de video is te zien hoe Clinton en Trump het nummer ‘Time of My Life’ zingen. Larissa en Thomas interviewden Sander en maakten daar een gaaf audio-item over!

Lucky TV Sander: “Ik ben soms 16 uur bezig met 45 seconden video”

3. Vloggers: een bedreiging voor de journalistiek?

Op nummer drie staat het artikel van Julia Dilissen over vloggers. Vloggers zijn tegenwoordig namelijk niet meer weg te denken uit het dagelijks leven van veel jongeren. Ondertussen wordt er veel geld, héél véél geld, verdient met de branded content in vlogs. Maar hoe is dit eigenlijk voor de journalistiek?

Vloggers: een bedreiging voor de journalistiek?

4. Taken van stagiairs: uitbuiting of juist meer kansen?

Stages zijn over het algemeen heel leuk en leerzaam. Je mag eindelijk in de praktijk brengen wat je hebt geleerd op school. Daarnaast leer je nog heel veel bij. Tenminste, als je een goede stageplek hebt gevonden. Want is er eigenlijk nog steeds sprake van uitbuiting op stages? Floortje Dragt zocht dat uit.

Taken van stagiairs: uitbuiting of juist meer kansen?

5. Culinair journalist zijn is een kwestie van smaak

Houd je van eten? Houd je van schrijven? Zou je dit willen combineren? Misschien is de culinaire journalistiek iets voor jou! Voor de Mediaredactie interviewde Michel Kruithof culinair journalist Puck Kerkhoven om meer te weten te komen over deze tak van de journalistiek.

CULINAIR JOURNALIST ZIJN IS EEN KWESTIE VAN SMAAK