In de kerstvakantie wordt de tv-gids gedomineerd door romantische komedies, kerstfilms en programma’s waar met name vrouwen met veel plezier naar kijken. De kerstgedachte en het familiegevoel zijn niet weg te slaan van televisie, maar hoe kun je daar als man aan ontsnappen? Dit zijn zes tips voor vermaak om de vrije uren in de kerstvakantie door te brengen zonder te worden geterroriseerd door kerstprogramma’s.

Robin van Diemen, woordvoerder van RTL, laat weten dat met name RTL 4 in december in het teken van kerst staat. “RTL-4 is dé familiezender. Dus daar zal het kerstgevoel in films en programma’s duidelijk naar voren komen. Ook op RTL 8, de RTL-zender voor vrouwen, zijn dan veel romantische komedies te zien.” Wie weg wil blijven van de kerstprogramma’s kan in december het best afstemmen op RTL 7, de mannenzender van RTL. Daar wordt veel sport uitgezonden en films die zijn bedoeld voor de mannelijke televisiekijker.

Tip 1: Ik, Zlatan

Tip 2: Mike Tyson – Niets dan de waarheid

Tip 3: Narcos

Tip 4: Premier Leaguevoetbal

Tip 5: WK-Darts

Tip 6: Spartacus