Snapchat heeft afgelopen maandag een nieuwe update gelanceerd. Het onderdeel Discover, waar nieuwsorganisaties of nieuwssites hun nieuws kunnen laten zien aan de gebruikers van Snapchat, is door de update minder duidelijk aanwezig. 

In januari 2015 schonk Snapchat het leven aan Discover. Dit zorgde voor een extra scherm en nieuwsgaring, via de niet-nieuwsapp. Nu heeft Snapchat besloten om Discover niet meer zo prominent aanwezig te laten zijn. Eerst was het een heel scherm vol met verschillende media, met onder andere CNN, Cosmopolitan en National Geographic Channel. Nu is een chatfunctie in de app, die niet zo populair is, belangrijker en staat boven Discover.

De gebruikers hebben zich nu wel geabonneerd voor dat medium dat ze interessant vinden, zo luidt de andere beweegreden om Discover te wijzigen. Dat is te lezen op de site van de stimuleringsfonds van de Journalistiek. Journalist Menno van den Bos, die nu schrijft voor nu.nl en svdj.nl en media innovaties als specialisme heeft, zegt over de update: ‘Het is logisch dat Discover nu een minder prominente plek heeft gekregen. Het was gek dat nieuws bovenaan stond in een niet-nieuwsapp.’