Kim Kardashian wordt vaak genoemd in SBS Shownieuws en RTL Boulevard, maar nooit eerder was het een hot topic  in het NOS  . Tót gisterenavond . De  overval op de diva werd, met veel kritiek van de kijkers, besproken.

 

Kim K
Volgens Sander Roks, redacteur bij Vice, komt dat mede door de aandacht die de maatschappij aan Kim geeft: “Wij (De maatschappij red.) hebben voor Kim Kardashian de weg naar relevantie geplaveid, niet de NOS. Of het terecht is dat zij is wie ze nu is, doet er niet toe. En de NOS weet dat.” Volgens Roks houdt de NOS zich alleen aan de feiten. Zo schrijft hij in zijn artikel: “De feiten zijn dat een iconisch publiek figuur vastgebonden is in de badkamer en door vijf mannen is beroofd. Dat is nieuws.”


Brangelina
Er was al eerder kritiek op serieuze nieuwsmedia na het plaatsen van een showbizz artikel. Bijvoorbeeld tijdens de scheiding van Brangelina. Meerdere nieuwssites waaronder NOS, De Volkskrant en AD hebben hierover geschreven. “Nieuws kan over elk onderwerp gaan, soms ook over entertainment.” Vertelt Hoofdredacteur NOS Nieuws, Marcel Gelauff. “Dit is een bericht dat veel mensen opvalt en snel het gesprek van de dag is. Dat moet je ook kunnen vinden bij de NOS.” Toch vindt hij dat het niet te veel aandacht moet krijgen: “Het was zeker niet het belangrijkste nieuws van die dag, integendeel, maar één van de kleine berichten die we hebben gemaakt.”