Tilburg– Je eerste werk in de journalistiek, dat is best spannend. Een gedeelte van de tweedejaars  studenten van de Fontys Hogeschool Journalistiek zijn nu twee  maanden bezig met  hun stage. Vandaag zijn ze allemaal even terug op het vertrouwde nest. Wat vinden ze tot nu toe van hun eerste werkervaring?

Jules Raijer (Omroep Venlo), Freek van der Venne (DtvNieuws) en Aaron Schafrat (Eindhovens Dagblad) zijn positief over het eerste gedeelte van hun stage. Op stage leer je zoveel meer dan op school, daar zijn ze het alle drie mee eens.

‘’Op mijn eerste dag stage was ik al meteen een eigen item aan het maken terwijl ik niet eens wist waar de koffieautomaat stond.’’ Aldus Limburger Raijer  die helemaal op zijn plek zit bij Omroep Venlo. ‘’Je doet in een hele korte periode veel praktijkervaring op.’’

‘’Op mijn eerste dag stage was ik al meteen een eigen item aan het maken.’’

Schafrat is vooral te spreken over het niveau op zijn stage. “Dingen die op school nog goed waren, worden  op stage door de eindredactie eruit gepikt. het  niveau is veel hoger.’’ Op de vraag of werken bij een krant niet een beetje saai is Schafrat  duidelijk: ‘’Het is zeker niet saai, ik heb al onder andere met de burgemeester van Eindhoven en Gers Pardoel gesproken. Dit maakt het afwisselend’’ Een ding waar Aaron toch mee zit is het gebrek aan diversiteit  op de redactie. ‘’De jongste op de redactie is 74’’ zegt hij grappend.

 ‘’Je moet gewoon doen wat je leuk vindt!’’

‘’ Ze  moeten eens minder gaan hameren op het feit dat je als het kan  bij een krant of dagblad stage moet gaan lopen.’’ Zegt Freek die zijn stage loopt bij een lokaal tv station  . ‘’Je moet gewoon doen wat je leuk vindt!’’ Freek vindt soms de werkdruk wel lastig. ’’Ik ben vaak met meerdere onderwerpen tegelijk bezig en dat zorgt wel voor stress.’’

Al met al zijn ze heel positief over hun stage, maar  stiekem kijken ze wel weer uit naar het moment om om  naar school te gaan. ‘’Ik mis alle mensen hier wel’’ zegt Aaron, waarop Jules en Freek instemmend knikken.