Door: Nena van Hassel en Yenthe Stuurman

Na de verhaalfunctie van Snapchat en Instagram, kan Twitter natuurlijk niet achterblijven. En dus lanceert het bedrijf de mobiele Moments-functie. Het verschil tussen deze functie en de functies van Snapchat en Instagram is dat er geen video’s gemaakt kunnen worden. Wel kun jij foto’s van anderen delen in jouw ‘moment’.

Na-apen?
Snapchat komt als eerste met de verhaaltool en lanceert in oktober 2013 de functie ‘Mijn verhaal’. Mark Zuckerberg (oprichter Facebook) heeft een paar jaar geleden Instagram overgekocht en sinds augustus 2016 heeft dit bedrijf de functie ‘Stories’. In deze functie kun je video’s of foto’s van een paar seconden lang delen met je volgers. Na 24 uur verdwijnen deze ‘Stories’ weer. Bijna exact hetzelfde als de functie in Snapchat dus.

Nu Twitter ook met eenzelfde functie komt, stelt de Mediaredactie de vraag aan journalistiekstudenten wat zij hiervan vinden.

Wat vind jij? Voegt de nieuwe functie van Twitter iets toe aan de journalistiek?

Ja
Nee
Ik weet het niet
Anders, namelijk (reageer in de comments)

Poll Maker