Tilburg –  Ponkers, Eenhoornjoost en LuckyGraafNL, namen die bij veel volwassenen geen belletje doet rinkelen. Hoe anders is dat bij de jongere generatie. Deze en vele andere Youtubers zijn idolen en hebben stuk voor stuk een gigantische fanbase.

Al jaren wint het platform Youtube aan populariteit en gaat het steeds meer de concurrentie aan met tv. Een gevecht wat nu ook real life uitgevochten gaat worden. Niet met een saaie quiz of slaapverwekkend debat, maar op het voetbalveld. Op zaterdagmiddag 8 oktober om 13:00 neemt het CreatorsFC met bekende Youtubers het op tegen het RTL sterrenteam op stadion Woudenstein in Rotterdam. De inzet is De Mediacup. De winnaar van de beker zal op zijn beurt een volgend media gerelateerd team uitdagen. Alle opbrengsten gaan naar het goede doel van Eredivisieclub Excelsior.

De mediaredactie zal bij deze wedstrijd  aanwezig zijn om beide partijen aan de tand te voelen over Youtube en televisie. Vullen de platformen elkaar aan of is er in de toekomst geen plek meer voor beide? Dit en nog veel meer is later te lezen en te zien op www.mediaredactie.fhj.nl .