Muziekstreamingdienst Spotify en datingapp Tinder gaan samenwerken. Vanaf nu is het mogelijk om een zogenoemde match te krijgen op basis van muzieksmaak.

Tot op heden koppelde Tinder twee personen op basis van locatie, leeftijd, geslacht en gemeenschappelijke interesses via Facebook. Daar komt nu dus ook de muzieksmaak bij. Bij het bepalen of iemand een potentiële date is, kunnen gebruikers bekijken welke muziek hij of zij het laatst heeft geluisterd. Ook is het mogelijk om op je persoonlijke profiel een ‘Tinder Anthem’ toe te voegen. Dit kan een liedje zijn dat je heel leuk vindt, of een die jou beschrijft. Maar hoe belangrijk is het dat je tinderdate dezelfde muzieksmaak heeft als jij? De Mediaredactie ging de straten van Tilburg op om jongeren te vragen of zij muzieksmaak inderdaad zo belangrijk vinden bij het vinden van een partner.