N&A

RTL Boulevaarwel, Albert

Sep 07, 2016 Emma_Derksen

Het boegbeeld van RTL Boulevard is na vijftien jaar gestopt met zijn werk als entertainmentadviseur. Hoe gaat het nu verder met het programma? Een nieuwe studio, geen Albert, wel een Luuk en tot nu toe hogere kijkcijfers. Driehonderdduizend kijkers meer, om precies te zijn. Plus een heel nieuw imago.

Wat betekent dit nu voor zo’n programma? Hans Beerekamp, tv-criticus bij NRC, zegt: “Het hangt er van af in welke mate een programma afhankelijk is van een persoon.” Of je van Albert houdt of niet bepaalt deels wat de gevolgen zullen zijn. Veranderende kijkcijfers? Een andere inhoud of doelgroep? Een nieuwe look? Beerekamp denkt dat het de bedoeling is om het programma wat jonger en frisser te maken.

RTL Boulevard heeft een nieuwe studio en een nieuwe presentator, Luuk Ikink. Hij was de sidekick van Humberto Tan in RTL Late Night. De nieuwe studio is geen gevolg van het vertrek van Verlinde. Het verhuizen van Hilversum naar Amsterdam is al eerder dit jaar aangekondigd. Het is ook niet de bedoeling dat Ikink de plaats van Verlinde overneemt. Ikink is co-presentator, zoals hij zelf zegt op Twitter. Verder is het de bedoeling dat het programma hetzelfde blijft, maar ‘verder gaan er wat dingen veranderen’.

“Een goede move”, zegt imago-expert Nelleke Mulder over de nieuwe co-presentator en studio. “Het is heel goed om vernieuwing toe te passen.” Volgens Mulder is ‘de oude heer’ Verlinde voornamelijk aan het kletsen over sterren die zijn geweest. “Patty Brard bijvoorbeeld. Er zijn nieuwere en jongere sterren. Met de nieuwe studio en Luuk Ikink wordt het programma frisser.” Ook denkt ze dat het programma nu door andere mensen bekeken gaat worden. “De tijd om naar Albert te luisteren is voorbij. De kijkers zijn slim genoeg om zelf een mening te vormen over wat ze te zien krijgen.” Een nieuw imago voor RTL Boulevard is dus onderweg.

info

Rommelig. Dat is hoe Beerekamp het programma beschrijft. “Er zijn twee aspecten waarmee het programma rekening moet houden. De drijvende kracht is weg en ze moeten de nieuwe setting gaan uitproberen.” Hij schreef een artikel over het vertrek van Albert waarin hij zegt dat het programma nooit meer hetzelfde zal zijn.  Maar, er is nog hoop. Volgens Beerekamp waren De Wereld Draait Door en RTL Late Night in het begin in totale chaos. Nu vindt hij dat de programma’s het toch goed doen.

Helaas heeft de woordvoerder van RTL Boulevard geen tijd om over dit onderwerp vragen te beantwoorden.