Jan de Hoop, presentator van het RTL ontbijtnieuws, gaat weer radio maken. Vanaf 4 juni is hij elke zaterdag te horen op Radio Gelderland met het programma ‘De Hoop op zaterdag’.

“Hij is een absolute vakman en ook ontzettend goed in zijn werk”, zegt Marc Veeningen, hoofdredacteur van Omroep Gelderland, in een video van de regionale omroep. “Zijn manier van presenteren past ook heel erg goed bij radio Gelderland. Wij zijn een zender die dicht bij de mensen staat en dat is Jan ook.”

Losjes
De Hoop heeft een aparte stijl van presenteren. Zelf omschrijft hij het als: “los, betrokken en vriendelijk.” In de beginjaren van het ontbijtnieuws kampte het programma met enkele technische problemen. Bij zo’n storing wordt De Hoop rustig en licht komisch. Naar eigen zeggen dankt hij dat aan zijn jarenlange ervaring bij de radio.

Niet nieuw
Radio maken is voor De Hoop niet nieuw. De presentator begon zelfs bij de radio en presenteerde jarenlang programma’s op het medium voordat hij in 1989 de overstap maakte naar televisie. Het eerste programma dat De Hoop op televisie maakte was het ontbijtnieuws.