Sinds haar debuut op 26 oktober heeft LINDA.tv al meer dan 75.000 aanmeldingen. Tegenwoordig kijken we veel naar korte filmpjes op Facebook, dus waarom zouden we de video’s op LINDA.tv moeten kijken? Jossine Modderman, hoofdredacteur van LINDA.tv en LINDAnieuws.nl, geeft ons antwoord op deze vraag.

LINDA.tv maakt elke dag een selectie van de video’s die je nu toch echt even moet zien, over de onderwerpen waar we het nu over hebben. Bovendien is LINDA.tv de eerste video-app voor vrouwen, dus onze selectie is ook op deze doelgroep afgestemd. Urenlang YouTube scannen wordt je dus bespaard,” zegt Modderman. Verder is het concept van LINDA.tv volgens haar eenvoudig: elke dag video’s waar je om kunt lachen, snikken of waarvan je iets kunt opsteken. Ook heb je de originele LINDA.tv-short formats in de geest van LINDA., dus verrassend, vrijpostig en vaak vrolijk. “Dit concept komt uit ons hart. Wij werden zélf gek van die overload aan video’s op andere social media.” Daarnaast wil Modderman benadrukken dat LINDA.tv een startup is en een experiment in de digitale wereld. Ze spreekt momenteel liever van veelbelovend dan van succes.

Betalen
LINDA.tv is een half jaar gratis (voor abonnees van LINDA. Magazine één jaar), maar daarna moet je een abonnement nemen. Volgens Modderman geeft een gratis periode van een half jaar de gebruiker genoeg tijd om te wennen aan het nieuwe reactie linda1aanbod en het besluit te nemen om blijvend gebruik te maken van LINDA.tv. Nu is de vraag natuurlijk wat dat dan gaat kosten, maar dat is op dit moment nog niet bekend.

Aan de reactie van Silvia Bark te zien, verwacht zij dat niet veel mensen na een half jaar er voor willen betalen. Wat verwachten ze bij LINDA.tv eigenlijk zelf? “Wij verwachten dat er markt is voor goede content op basis van deze formule. LINDA.tv selecteert waardoor de gebruikers dat niet meer zelf hoeven te doen. LINDA.tv biedt ook nog eens exclusieve content die nergens anders te zien is. Omdat de content zich op continue basis ontwikkelt, blijft het aanbod actueel en relevant,” aldus Modderman.

De app
lindabeoordeling
 reactie linda3 reactie linda2     
reactie linda4

 

Als je in de Google Play Store kijkt bij de beoordelingen, zie je recentelijk niet erg veel positieve reacties over de app. Dit is nogal vreemd als je weet dat er nu meer dan 75.000 aanmeldingen zijn. Hoe kan zo’n veelbelovend concept een slecht werkende app hebben? Modderman antwoordt hierop: “In Google Play zijn de recensies aanzienlijk minder positief dan in de Apple App Store. We onderzoeken momenteel wat de oorzaak is van de problemen die daar worden beschreven en gaan hier zo snel mogelijk achteraan.”

Mijn ervaring met de LINDA.tv app
De app is simpel en strak vormgegeven. Er zijn drie pagina’s: een zoekpagina, een homepage en een persoonlijke pagina. Op de homepage scrol je door een lijst video’s, gesorteerd op datum, en bovenaan verschijnen de nieuwste fragmenten. Bij elke video staat de duur, het aantal views, de bron, de categorie en het aantal likes. Zelf kun je ook video’s aan je favorieten toevoegen door op het hartje te klikken, en deze zullen dan op je persoonlijke pagina verschijnen. IMG-20151218-WA0016 (2)

Tot nu toe ben ik erg tevreden over de kwaliteit. De app is snel en alle video’s spelen goed af. Het concept vind ik best leuk, maar ik heb gemerkt dat ik de afgelopen dagen de app niet heb aangeklikt. Dit komt waarschijnlijk doordat ik een groot deel van de video’s ook op Facebook tegenkom. Toch is het handig dat al die video’s in één app staan, zodat je van alles achter elkaar kan kijken. Inhoudelijk verschillen de video’s niet veel van elkaar. Ze zijn vooral geselecteerd op amusement: van korte, grappige dierenfilmpjes tot spraakmakend beeldmateriaal over een veelbesproken onderwerp van die dag. Voor nieuwswaardige video’s ben je hier dus niet aan het goede adres, maar dat is ook niet het idee achter LINDA.tv.

LINDA.tv is niet alleen een app, je kunt de video’s ook gewoon op de website bekijken. Zelf zou ik hier geen gebruik van maken, omdat ik meer op mijn mobiel zit en de app bij mij sneller is.

Nieuw format in 2016
Vanaf 28 januari kunnen LINDA.tv-gebruikers kijken naar de dramaserie ‘Bitterzoet’ over “drie vriendinnen met een fantastisch rotleven”. Onderwerpen als Tinder, mindfulness, drank, seks, superfoods en schoolpleinmoeders komen voorbij. In de serie zijn Anniek Pheifer, Jennifer Hoffman en Tina de Bruin te zien. De serie is wekelijks op donderdagavond vanaf 20.00 uur te zien op LINDA.tv en blijft daarna gewoon beschikbaar om op elke moment van de dag te kijken.