In het vorige deel van interviews met clubwatchers in de voetbaljournalistiek spraken we met Mikos Gouka. Hij volgt Feyenoord voor het Algemeen Dagblad. Ditmaal is het de beurt aan Thijs Slegers. De voormalig clubwatcher van PSV is tegenwoordig de manager perszaken bij de Eindhovense club. Wij spraken hem over deze opvallende overstap en hoe hij nu tegen de pers aankijkt.

Je bent ooit begonnen als student op de FHJ en daarna ben je voetbaljournalist geworden. Dit is een droom voor veel mensen van de school. Wat is je kracht en hoe is het gelukt omdat zo lang vol te houden?

“Jeetje, dan moet ik over mezelf gaan zeggen waar ik goed in ben. Weet je wat het is, Johan Derksen toen de hoofdredacteur van Voetbal International heeft me ooit de kans gegeven om op een nationaal niveau te bedrijven. Hij heeft veel stokpaardjes en een daarvan was dat een goede journalist bestaat uit 20 procent talent en 80 procent hard werken. Dat slaat eigenlijk wel heel erg op mij. Ik kan wel aardig schrijven, maar er zijn een hele hoop mensen die een stuk beter kunnen schrijven..”

“Het gaat in de journalistiek dan ook heel erg om je netwerk. Blijkbaar had ik het vermogen om het ook te onderhouden en uit te breiden. Daar gaat veel tijd inzitten. Gedurende de eerste twee jaar werkte ik op de bureauredactie in Gouda. Ik schreef toen vooral over bijvoorbeeld als Lokomotiv Leipzig. Af en toe mocht ik iemand interviewen. Vervolgens ging ik in het weekend met mijn VI-kaart naar allerlei wedstrijden in de Eerste Divisie en de Eredivisie. In die periode zag ik meer dan 150 wedstrijden in een jaar en dan gaat het hard met je netwerk.’’

Hoe bevalt de overstap van journalist naar manager media bij PSV?

“De overstap is zeer goed bevallen, ik heb er geen spijt van en ik denk ook niet dat ik er nog spijt van ga krijgen. Ik heb zeventien seizoen als journalist met mijn neus langs de zijlijn gestaan. Dat was hartstikke leuk. Ik heb echt een prachtige tijd gehad. In mijn tijd als journalist heb ik alles mogen doen wat ik heb willen doen en zijn al mijn dromen uitgekomen. Ik heb grote clubs gevolgd, Oranje gevolgd, op alle grote toernooien geweest en grote spelers mogen interviewen. dus al mijn wensen zijn vervuld. Later is daar nog een totale verrassing in de vorm van een boek schrijven bijgekomen. Ik heb ook nog dingen voor televisie gedaan, wat absoluut niet mijn droom was maar achteraf toch leuk bleek. Nu zit ik niet meer aan de zijlijn maar echt in de kleedkamer en dat is ook hartstikke leuk. Ik kijk nu heel anders tegen de voetbalwereld aan en dat is nog intrigerender dan ik ooit had verwacht.