Vorige week was het de week van de DAB+ radio. DAB+ wordt genoemd als de opvolger van FM en zou radio luisteren digitaal maken. Hoewel er al langere tijd reclame wordt gemaakt op radio- en tv-zenders slaat het nog niet echt aan. Slechts drie procent van de Nederlandse bevolking bezit momenteel een DAB+ radio en dat aantal neemt nauwelijks toe. Opvallend, want DAB wordt al sinds 2000 gebruikt.

Een goede reden dus om DAB+ eens aan de tand te voelen. Want mist DAB+ niet een beetje noodzaak voor de Nederlandse luisteraars?

We spraken Erik de Zwart (station director en dj bij Radio Veronica) en Desmond Baidjoe (radio-dj bij  Radio 538) over de huidige positie van DAB+.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/228655050″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Door: Rens van Hout en Giel Jonkers