Vorige week dinsdag was het alweer vijf jaar geleden dat de applicatie Instagram gelanceerd werd in de App Store. Inmiddels heeft het platform ruim 400 miljoen gebruikers wereldwijd. Dat maakt Instagram één van de grootste social media platforms ter wereld! Naast het posten en liken van foto’s kun je er ook iets anders leuks mee: geld verdienen!

In Nederland kennen we een aantal grote Instagrammers, daarvan is Negin Mirsalehi (@negin_mirsalehi) de grootste met ruim 2,5 miljoen volgers! Negin woont in Almere, al is dat op haar Instagramaccount niet te terug zien. Negin plaatst dagelijks meerdere foto’s van zichzelf en haar nieuwste outfits op prachtige bestemmingen, allemaal op kosten van haar adverteerders. Hoeveel onze Nederlandse Instagramster verdient is niet duidelijk. Wel kunnen we het vergelijken met bekende Instagrammers uit Amerika, die al gauw tussen 5000 en 15000 dollar vragen voor één instagrampost.

Schermafbeelding 2015-10-14 om 18.35.57
@negin_mirsalehi onderweg naar de Milaan Fashion week

Hoe is Negin zo groot geworden?
In een interview met NRC vertelt zij over haar sleutel tot succes. “Ik wilde dat mijn foto’s op de Explorerpagina kwamen te staan: een Instagrampagina met wereldwijd de populairste foto’s. Ik zocht naar bekende Instagrammeisjes die mijn stijl hadden. Vervolgens ging ik al hun volgers volgen, in de hoop dat zij mij terug gingen volgen. Het lukte mij om op de Explorerpagina te komen en binnen een jaar had ik een half miljoen volgers.”


Tips van Nederlandse Instagrammers in opkomst

Allround stylist Danique de Jong (@daniquedjong) heeft 25Schermafbeelding 2015-10-14 om 19.56.3500 volgers op Instagram. Dit lijkt niet veel in verhouding met Negin, maar ook Danique wordt regelmatig benaderd door bedrijven. Zo is zij onlangs een samenwerking gestart met ‘Balmain Hair’ en heeft zij al verschillende exclusieve events bijgewoond. “Ik plaats mijn foto’s niet voor het aantal volgers of likes, ik plaats mijn foto’s omdat ik het leuk vind om mijn momenten met anderen te delen. Ik wil niet op de klok hoeven kijken om mijn foto’s te plaatsen; het moet geen verplichting worden!”

Lauryn StadhouderSchermafbeelding 2015-10-14 om 20.52.25 (@regardslauryn) is pas zestien jaar oud en heeft al meerdere events bijgewoond door Instagram. Onlangs werd zij uitgenodigd voor een event van tassenmerk Paul’s Boutique, waar zij een exclusieve ‘bloggers bag’ ontving. Met haar 1600 volgers is ook zij een Instagrammer in opkomst. “Het is erg belangrijk om te reageren op anderen. Als jij een lief berichtje krijgt, wordt het erg gewaardeerd als hij of zij daar ook een antwoord op krijgt. Dan zijn zij ook sneller geneigd om je te volgen!”

Schermafbeelding 2015-10-14 om 21.32.24Esther van den Haak (@priinciipessaa) passeerde onlangs de grens van tienduizend volgers op Instagram. Ze is al drie jaar actief en heeft al meerdere samenwerkingen gehad met bedrijven. Ook bezoekt zij meerdere keren per jaar exclusieve events! “Ik scrol de hele dag door mijn timeline. Als ik wakker word, als ik aan het eten ben en ik zet zelfs wel eens een saaie film op om vervolgens lekker te Instagrammen. Ik post nu al drie jaar allerlei soorten foto’s. Hierbij is mijn hand open gekrabd, viel er ijs op mijn broek en ik heb mijn telefoon al eens in mijn havermout laten vallen; ik ben trots op mijn collage met foto’s!”

Wil jij ook geld verdienen met Instagram? Maak dan nu een account aan!

Untitled Infographic (2)