In navolging van de New York Magazine heeft ook de Amerikaanse televisiezender A&E vrouwen een podium gegeven om hun verhaal te doen over de vermeende aanrandingen van Bill Cosby. Pijnlijke verhalen, die allemaal op elkaar lijken, worden verteld door de vrouwen. Ze doen er alles aan om te zorgen dat Cosby gestraft wordt voor zijn daden. “We hebben het recht om te spreken. Ik heb geen mensen nodig die mijn mening accepteren. Ik wil gewoon mijn verhaal vertellen.”

De reportage vertelt het ook verhaal van Cosby. Hoe populair hij was, hoe hij als eerste afro-Amerikaan een eigen show kreeg en dat heel Amerika van hem hield. “In de jaren ’60 waren er veel rellen en natuurlijk de Vietnamoorlog. Mensen wilden geloven dat de Amerikaanse geest er nog steeds was. Wie kon dat beter uitbeelden dan een zwarte jongen uit een modaal gezin uit Philidelphia die beroemd was en door iedereen geaccepteerd werd.” waren de woorden van Clarence Page over de status van Cosby.

“Ik liep over straat en een vrouw hield me tegen. Ze noemde me een leugenaar en spuugde naar me.”

Verhalen
In volledig witte ruimte zitten de vrouwen in het midden op een plastic stoel, er is alles aan gedaan om de vrouwen ook daadwerkelijk in het middelpunt te zetten. In hun handen hebben ze een foto van hoe zij eruit zagen ten tijde van de voorvallen. De verhalen zijn voor een groot deel identiek. Cosby koos vaak voor vrouwen die het wilden maken in Hollywood. Cosby nodigde hen uit om te oefenen, drogeerde ze en verkrachtte de vrouwen vervolgens. Het is niet meer het verhaal van een vrouw die alleen staat, het is een verhaal van een groep vrouwen die samen niet meer bang zijn voor Cosby. Vrouwen die zichzelf nu als zusters zien in de zaak om Cosby te straffen voor zijn daden.

Met pijn vertelt Beverley Johnson, model in de jaren ’70, bijvoorbeeld dat zij werd uitgenodigd door Cosby om te repeteren. “Hij nodigde me thuis uit, we zouden gaan repeteren. Ik hoopte op een rolletje in The Cosby Show. Tijdens het repeteren bood hij me een cappuccino aan. Ik nam een slok en meteen begon alles te draaien. Ik wist dat ik werd gedrogeerd, hij sloeg een arm om me heen maar ik bleef hem maar ‘motherfucker’ noemen. Ik denk dat hij boos werd, want hij belde een taxi en gooide me het huis uit.

“Cosby belde mijn ouders op. Hij deed er alles aan mij gerust te stellen.”

Nieuwe feiten
De verhalen bleven doorgaan en A&E beloofde, in een statement waarmee het de serie aankondigde, dat het met nieuwe feiten zou komen. Die belofte zijn ze nagekomen. Heidi Thomas werd gebeld door Cosby voor acteerlessen, maar hij ging verder dan alleen Heidi bellen. Ook de ouders van Thomas werden gebeld, Cosby deed, volgens Thomas, alles om haar vertrouwen te winnen. Thomas’ moeder bevestigt in de aflevering het verhaal en zei dat Cosby vastbesloten was om de ouders gerust te stellen.

De verhalen van de vrouwen gaan door en worden er niet beter op. Voormalig playmate Sereda Butterfield werd op kerstavond uitgenodigd om met de familie Cosby te dineren. “Later op de avond in het gastverblijf kwam Cosby naar me toe. Hij greep me bij me haar en begon me te betasten. Hij zei dat hij me wilde aanranden. In zijn eigen huis. Ik ben er nooit overheen gekomen.”

Cosby
Cosby zelf komt nooit aan het woord. Wel laat men een fragment zien van zijn advocaat die in Good Morning America zegt dat een groot aantal getuigenissen niet meteen betekend dat de verhalen waar zijn. De show doet goed zijn best om de kijker ervan te overtuigen dat dit wel het geval is. In de serie wordt de kijker eraan herinnerd dat Cosby al eerder beschuldigd werd wegens aanranding en dat hij toen zwijggeld betaalde aan het slachtoffer.

Aan het eind van de aflevering vertellen de vrouwen dat ze eindelijk  hun verhaal naar buiten durfden te brengen. “Ik liep over straat en een vrouw hield me tegen. Ze noemde me een leugenaar en spuugde naar me.”, zei Joan Tarshis in tranen. Zij was niet de enige die na haar verhaal te gedaan te hebben werd beledigd. Toch zijn de vrouwen blij dat zij naar buiten zijn getreden. “We hebben het recht om te spreken, ik heb geen mensen nodig die mijn verhaal geloven.”, zei Beverly Johnson “Ik wil gewoon mijn verhaal vertellen.”