TILBURG – Herman van der Zandt gaat vanaf dit najaar de overstap van het NOS Nieuws naar NOS Sport maken. Via Twitter laten de mensen weten dat ze daar tevreden mee zijn.

Eerder dit jaar besloot Van der Zandt al om te stoppen als uitslagenanalist tijdens live-uitzendingen van politieke verkiezingen. De vacature was vrijgekomen nadat Jack van Gelder naar Sport1 verhuisde.

Van der Zandt zal niet alleen op de televisie te zien zijn, maar zal ook bij NOS Langs de Lijn op Radio 1 te horen zijn. Collega’s zijn toch wel een beetje jaloers op de baan.

Ook is er sprake van teleurstelling. Maar dat is omdat ze hem liever bij het nieuws blijven zien. Herman van der Zandt is vanaf 1999 al actief voor het NOS Nieuws. De eerste jaren was hij vooral bezig bij de radio. Vanaf 2006 was hij te zien als nieuwspresentator.