Rotterdam staat deze week in het teken van de ‘Social Media Week’. Dit is een internationaal inspiratiecongres dat vier keer per jaar plaatsvindt in wereldsteden zoals New York en Mexico-City. Dit jaar vindt het tegelijkertijd in Rotterdam, Londen, Miami en São Paulo plaats. Tijdens de Social Media Week, die van 14 tot en met 18 september voor de tweede keer plaatsvindt in Rotterdam, spreken organisator Maarten Reijgerberg en 75 andere nationale en internationale sprekers over hoe sociale media en innovatie de overheid veranderen.  Op donderdag 17 september is de mediaredactie hierbij aanwezig.

 

Opening

Social Media Week Rotterdam werd maandag 14 september op spectaculaire manier geopend in de Burgerzaal van het stadhuis van Rotterdam. Het evenement gaat verder op de nieuwe hoofdlocatie: LantarenVenster. Iedere dag staat op het hoofdpodium een ander thema centraal. Daarnaast zijn erin sub zalen inspirerende sprekers en praktische masterclasses te zien. Klik hier voor het weekoverzicht.

Thema’s

Elke dag heeft een eigen thema met betrekking tot ‘Social & Innovation’. Op donderdag maakt de redactie een videoreportage van het thema ‘Social & Innovation in Technology’. Wat zijn de nieuwste technische snufjes en wat kun je daar als bedrijf mee in de praktijk? Welke impact hebben deze innovaties nu al op onze samenleving én op de toekomst? Klik hier voor meer over de thema’s en sprekers van ‘Social Media Week’

 

Nieuw dit jaar

Twee nieuwe sessie maken het programma dit jaar helemaal compleet. Tijdens het dagelijkse ‘#YOLO on Social’ kunnen bezoekers vragen stellen aan een jongerenpanel. Dit panel biedt interessante inzichten in hun dagelijks gebruik van de media. Bezoekers worden ook dagelijks bijgepraat over de laatste features van de belangrijks social mediakanalen tijdens de ‘Daily Sociale Update’. Daarnaast wordt iedere dag afgesloten met een ‘Daily Networking Drink’ gevolgd door een ‘Daily Theme Movie’.

 

Mediaredactie

Anna-Maria Giannattasio gaat ons vertellen over ‘Social media is dat gewoon media?’. Vervolgens bezoeken wij ‘Bloggen als een pro’ gegeven door Elja Daae en relaxen we in de massagestoelen bij LantarenVenster. Als laatste zullen ook wij aanwezig zijn bij de borrel met DJ Ardy B. De videoreportage die we maakten, is hier terug te vinden.