Het nieuwe televisieseizoen ging afgelopen vrijdag 4 september officieel van start bij de NPO. In dit nieuwe seizoen komt NPO1 met programma’s die je raken, op de NPO2 zullen nog meer journalistieke programma’s verschijnen en de NPO3 maakt ruimte vrij voor jonge makers. Een divers aanbod, met spraakmakende programma’s en jonge presentatoren.

 

Een kwestie van leven of dood

Afgelopen zondag was op NPO2 de eerste aflevering van ‘De Kist’ te zien. In het programma gaat presentator Kefah Allush met bekende Nederlanders in gesprek over leven en dood. Kefah heeft geen journalistieke opleiding gevolgd, maar ook zonder dit is zijn interviewtechniek een voorbeeld voor anderen. Interviewers kunnen veel opsteken van de manier waarop Allush omgaat met zijn gasten. Jeroen van Koningsbrugge was de eerste gast die sprak over wat hij nog voor zijn dood wil doen. Irene Moors (Nederlandse televisiepresentatrice en actrice), Jan Rot (Nederlandse zanger, componist en dichter) en Anny Schilder (Nederlandse zangeres) zijn de komende weken te gast bij ‘De Kist’ om 23.25 op NPO2.

 

Botox in de showbizz-wereld

Sophie Hilbrand scoorde met de eerste aflevering van haar nieuwe programma ‘Sophie in de kreukels’ al 704.000 kijkers. In het programma duikt de BNN-presentatrice in de televisiewereld met botox. Ze onderzoekt hoe andere vrouwelijke BN’ers denken over het goedje dat je huid gladstrijkt. Deze medische ingreep is voor veel BN’ers een taboe, daarom probeert Sophie het op deze weg bespreekbaar te maken. Sophie is recht voor de raap en niet bang voor afwijkende vragen. De presentatrice is met haar kwaliteiten een voorbeeld voor beginnende journalisten. ‘Sophie in de kreukels’ is de dinsdagavond te zien op NPO3 om 21.25uur.

 

Alles voor bekendheid

Een van de nieuwe programma’s op NPO3 is ‘Fuck me I’m famous’. Presentator Filemon Wesselink onderzoekt de verschillende aspecten van roem en zijn persoonlijke relatie daarmee. De aanleiding voor dit programma was dat Filemons vast dienstverband werd omgezet in een freelanceovereenkomst. Iets wat bij veel journalisten gebeurt. Wat Filemon en journalisten zich afvragen, is of ze dan minder op televisie komen en er minder toe doen. Dit programma laat zien dat je ook als freelancer nog steeds op televisie komt. “Niemand is ooit gelukkig geworden van roem.” Zegt Filemon op www.zappen.blog.nl. Wat is roem? Waarom wil driekwart van de jongeren het hebben? En in welk opzicht verandert het je leven? Ben je benieuwd naar wat roem met mensen doet? Dan is deze documentaire zeker een aanrader! Vanaf 8 oktober is ‘Fuck me I’m Famous’ om 21.05 uur te zien op NPO3.

 

60 jaar NOS

Het NOS Journaal bestaat volgend jaar 60 jaar en dat gaat de omroep samen met haar publiek vieren. Op 5 januari 2016 geeft de NOS een exclusief kijkje achter de schermen. Het belooft een interessant programma te worden voor de toekomstige journalist. Tijdens het live-programma ‘De achterkant van het NOS Journaal’ wordt de redactie voor, tijdens en na de uitzending op de voet gevolgd. Vanaf 19.30uur is het programma gelijktijdig met het NOS-journaal te zien op NPO1 en NPO2.

Andere nieuwe programma’s van de NPO zijn te vinden op http://www.npo.nl/seizoenstart/start-seizoen-2015-2016